Henri Ahonen Koti Tiede Isänmaa

8 tunnin työaikastandardi murrettava tieto- ja palveluyhteiskunnassa

8 tunnin työaikastandardi pitäisi murtaa kokonaan tieto- ja palveluyhteiskuntaan siirryttäessä. Vanha 8 tuntia on teollisen yhteiskuntarakenteen peruspilareista, eikä se sovellu uusiin yhteiskuntamalleihin. Kansalaisella voisi olla oikeus päättää, minkä sektorin piiriin hän haluaa kuulua. Teollisessa sektorissa hän voi valita 8 tunnin mukaisen toistuvan työpäivän. Tieto- mutta varsinkin palveluyhteiskunnassa ei enää tule olla 8 tunnin päiviä, kokoaikatyötä ei pitäisi siellä pakottaa, ei hakea. Siellä tehdään joustavia projektiluonteisia töitä verkottuneessa ympäristössä deadlinen mukaisesti ja työ- sekä vapaa-aika sekoittuvat.

Uusiin yhteiskuntamalleihin sopii perustulo turvaverkoksi pohjalle, mutta projektityöstä saatavat tulot ovat niitä, millä lopulta rahoitetaan elämä. Tästä saattaa aiheutua kahden eri työmaailman läsnäolo yhteiskunnassamme.

Teollisessa yhteiskunnassa robotit tulevat syrjäyttämään työväestöä, joten on tärkeää, että uudet sukupolvet tiedostavat tämän ja lähtevät työskentelemään tieto- sekä palveluyhteiskunnan roolissa. Koulutuskin alkaa mukautumaan tähän yhteiskuntamurrokseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Kaunis ajatus...joillekin. Suomi populaatio muodostuu kylläkin niin monen sortin yksilöistä, että kaikille ei tuo kuvaamasi 24/7 ei sovi koskaan.

Tuntuu siltä, että olet poikamies, eikä vastuullasi ole omia lapsia.
Suurin osa ihmisistä tarvitsee joka tapuksessa selkeää rytmitystä elämäänsä. Rytmitys toimii näinä aikoina sen mukaan, miten aurinko kulkee radallaan. Siihen ihmisen sisäinen kello on sidoksissa vahvasti, olet sitten henkisen työn robotaatityöstäjä, taikka raskaan teollisuuden duunari.

Paljon pitää suomalaisa kuolla joko luonnollisesti, tai hivuttamalla, ennen, kuin visiosi voisi edes osittain toteutua.

Voitaisiin ensi aluksi sopia, että kansalaistulon pitää olla kansalaisturvavakuutus.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Asiaa!

Pitäisi joustavasti soveltaa eri työaikamalleja eri aloilla.

Nyk 8 tunnin työpäivähän on muinaisjäänne teollistumisen aikakaudelta ts. teollisuuden päivävuoro, johon olemme henkisesti lukittautuneet.

It-sektorilla voisi kokeilla esim. jonkinlaista läsnäolovelvoitetta esim. 10-14 ja muutoin vapaata työaikaa.

Palvelusektorilla voitaisiin ottaa kokeiluun 2*6h vuorotyömalli, kuten Ruotsissa on tehtykin.

--

+ perustuloon siirtyminen kuten Hannu mainitsee, ( + oikeasti koko hyvinvointiyhteiskunta pitäisi remontoida)

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

palvelusektorilla on työaikamalleja todella paljon ml paljon puhutut 0-sopimukset. Suuri osa tekee osa-aikaista työtä joten valinnoissa löytyypi.

Käyttäjän AnttiOllikainen kuva
Antti Ollikainen

Ainakin pankit voisivat toimia myös launataina ja sunnuntaina ihan normaalisti. Vuonna 2016 se kuvittelisi olevan täysin mahdollista. Vaan eipä ole. Tietokone expertit eivät ole kyenneet ratkaisemaan moista ongelmaa.

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

6:n tunnin yleistä työpäivää kohden on mentävä, sekin rytmittää hyvin elämää, ja koko yhteiskunta voittaa. Olemassaolevaa työtä kuten myös varallisuutta tulee jakaa tasaisemnin niin hyväksikäyttö ja työttömyys yhteiskunnassa vähenevät ja pärjääminen sekä hyvinvointi kasvavat.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mutta kuitenkin juuri PS:n edustajan mielestä 5 minuuttia lisää on hyvä.

Pekka Heliste

Nämä jutut kuuluvat niille , jotka eivät kykene suunnittelemaan mitään paria tuntia pidempään etukäteen

Tällainen johtaminen on kaoottista ja suunnittelematonta ja lopputulema on surkea harakanpesä

Olen ollut palvelualalla töissä 40 vuotta ja kun asiakastapahtumia on miljoonia vuodessa niin tehokkuuden ja asikaspalvelun laadun vuoksi työn on oltava hyvin järjestäytynyttä

Kun palvelut ovat muuttuneet niin työaikojakin on jouduttu rukkaamaan palvelun ja kuorimituksen mukaan

Niinpä käytössä ovat kaikki mahdolliset työaikamuodot: Normaali päivätyö, kaksivuorotyö, kolmivuorotyö, päättymätön kolmivuorotyö, iltavuoro, aamuvuoro, yövuoro, ylimääräiset vuorot, työaikapankit, joustava työaika, urakkatyö, projektityö, hälytystyöt, suurvauriotyöpankki

Viimeisinä vuosina olen havainnut, että uudet sukupolvet eivät kykene järjestäytyneeseen työhön vaan projektit kusevat, palvelutaso sakkaa, henkilöstö palaa loppuun etc

Kyllä se palvelutyökin on järjestäytynyttä työtä, jos halutaa huolehtia laadusta, tehokkuudesta ja siitä, että työntekijöillä on myös oma elämä

Kaiki nämä ovat olleet käytössä jo 70-luvulta lähtien, oten eivät nuo joustot mitään uusia ole

Pekka Heliste

Työaikaa on lyhennetty yli 100 vuotta ja työn riittävyyden vuoksi sitä pitäsi jatkaa

Ja näin suurin osa maailman valtioista tekeekin, Suomi on ainoa OECD maista, joka kulkee päinvastaiseen suuntaan ja maksaa sen valtavana työttömyytenä ja syrjäytymisenä

Linkistä näkyy OECD maiden tehdyt työtunnit per työllinen ja trendi on laskeva

https://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Heliste kirjoitti jo mitä mun piti. Just noin. Tietysti nuorena sitä ajattelee kauas etiä päin mutta ei ne robotit ihan just nyt tule ja ihmiset nyt kuitenkin tekee yhä aika tavallisesti hommia.
Maailmassa työaikalait on tehty ihan syystä ja yksi on turvallisuus sekä se että ihminen ei ole sähkömoottori.
Olin aikoinan maailman 2. suurimman ICT talon palveluksessa ja sen isot pomot sanoivat, että uusia numeroita pitää keksiä jos kaikki eri työaikaplanit yrityksessä pantaisiin yksiin kansiin ja suurella osalla ei ole työaikaa lainkaan. Sitä pitivät pahimpana ongelmana loppuunpalamisen ja elämänhallinna takia.
Nyt päällä oleva taantuma on mun työuran kolmas. Aina on sanottu, että nyt muuttuu kaikki ja tarvitaa kokonaan uusia skillejä yms. Kun Hiram Maxim viime vuosisadan alussa keksi konekiväärinsä kirjoitti porilainen Satakunnan Kansa, että warsin surmaawa pyssy on Ameriikoisa keksitty ja tulewaisuudessa se tekee sodat mahdottomiksi.
Ei se ihan niin mennyt eikä mene tämä digihumppakaan. Ei hae lapsia tarhasta saati että tekisi sellaisia.
p.s 6+6 mallia kokeiltiin jo 90-luvulla. Eli aikansa ja palattiin normiin.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Lisään vielä, että prosessiteollisuus ja valtava määrä erilaista valvontatyötä pyörii 24/7 eli jos jokainen menisi ja tulis kuin hollituvassa niin mistään ei tulisi yhtään mitään. Liikenteestä puhumattakaan.
Ei tämä(kään) tietokoneaika nyt niin iso asia ole kuin sitä koko ajan lanseerataan määrättyjen tarkoitusperian ajamiseksi.
Onneksi Passatissa on hyvät jarrut kun noita pokemon-go hortoilijoita juoksee milloin mistäkin eteen. Yks eilen Hakaniemen hallilla ja siinä oli Fatal Disk Failure jo lähellä. ainakin 50 v nainen. "Vähän noloo"

Pekka Heliste

Maapallolla tunkee työmarkkinoille 15 seuravan vuoden aikana n 3 miljardia uutta työntekijää ja poistuu muutama sata miljoonaa eli työn tarjonta kasvaa moninkertaiseksi

Työpaikkoja ei synny samaan tahtiin, Kiinassakin teollisten työpaikkojen huippu oli 1996, sen jälkeen sielläkin teolliset työpaikat ovat vähentyneet

Maailma on aivan uudne ongelman edessä, miten se kykenee tarjoamaan työtä ja hyvinvointia kaikille

Jos meillä on 3 miljardia työtöntä 15-35 vuotiaissa niin maailma sortuu sotiin

Toimituksen poiminnat